Günün Şarkısı 21 Nisan 2019


İlhan Güryalçın – “Samimi”


‘90’lı yılların sonunda Dönence adını verdiği grubuyla müzik dünyasına atılan, sonrasında Cem Karaca orkestrasında da gitar çalıp vokal yapan İlhan Güryalçın ilk albümünü 2013 yılında yayımlamıştı. Arabesk ve alaturka tınıların hâkim olduğu “Son Sözüm Sensin” adlı bu “pop-rock” albümünün ardından 2016 yılında yine aynı minvalde bir şarkıyı, “Elif”i yayımladı. 2018’de ise “Şemsiye” adlı teklisinde ise işin “rock” tarafına daha fazla yaklaşmış iki şarkı vardı.


Özellikle “Şemsiye” ile dikkatleri üzerine çeken İlhan Güryalçın’ın yeni teklisi “Samimi”, geçtiğimiz günlerde Melankolia Müzik etiketiyle yayımlandı. Sözleri Sagopa Kajmer’e ait şarkının beste ve düzenlemesinde Sagopa’yla birlikte İlhan Güryalçın’ın da imzası var.


“Samimi” ilk dinleyişte kulağa yerleşen, melodisi güçlü bir şarkı. İlhan Güryalçın sesini iyi kullanan, temiz, net ve açık şarkı söyleyen bir şarkıcı. Günün yükselen değeri “rap”in “beat” formundan istifadeyle yapılmış düzenleme de şarkıya ticari avantaj sağlıyor. Bütün bunları topladığınızda şarkının alıp yürüyeceğini kestirmek zor değil.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder