Günün Şarkısı 2 Nisan 2019


Bora Öztoprak – “9. Köy”


“Sesinde ‘90’lar var,” desem yeri. Gerçi Bora Öztoprak ‘90’lardan bu yana hemen hiç durmadan yoluna devam etti ama onun sesi galiba en çok ‘90’larda kazındı hafızalarımıza.
1994’de yayımlanan ilk albümü sonrasında beş albüm daha yayımlayan Bora Öztoprak altıncı albümünü 2013’de piyasaya çıkardıktan sonra, istikrarlı bir biçimde her yıl bir tekliyle dinleyici karşısına çıktı. Kariyerinin başından beri ağırlıklı olarak kendi şarkılarını seslendirdi, kendi tarzı ve stiliyle müzik piyasasında var oldu. Bugün sadece ismini gördüğümüzde bile iyi bir iş yaptığından şüphe duymayacağımız müzisyenlerden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir. Nitekim yeni şarkısında da bizi yanıltmıyor.


“9. Köy” adını taşıyan şarkının söz ve müziği Bora Öztoprak’a ait, düzenleme ise Hakan Süersan tarafından yapılmış. Tekli, geçtiğimiz günlerde Ada Müzik etiketiyle yayımlandı.


Sadece sesinde değil, şarkısında da ‘90’lar var. Şarkı sözlerinin, melodinin, kurgunun ve düzenlemenin özene bezene yazıldığı / yapıldığı her halinden belli. Tertemiz bir akustik “sound” ve hakkını vererek şarkı söyleyen bir şarkıcı. “9. Köy” belki bu zamanın gürültü patırtısı içinde yeterince kendini gösteremeyecek ama uzun vadede Bora Öztoprak kariyerine değer katmış işlerden biri olarak hatırlanacak, orası kesin.      


Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder