Günün Şarkısı 17 Nisan 2019


Melisa Uzunarslan & Can Algeç – “Sadece Senin Olmak”


“Sadece Senin Olmak”, Yavuz Çetin’in 2001 çıkışlı ikinci ve son albümü “Satılık”ta yer alan şarkılardan biriydi. Yavuz Çetin aramızdan ayrıldıktan sonra onun klasikleşen şarkılarından biri oldu. Aynı zamanda içine alaturka ve arabesk karışmamış halis mulis Türkçe “rock” müziğin de klasikleşen şarkılarından biri.


Şarkıyı geçtiğimiz yıllarda İlyas Yalçıntaş ve What Da Funk’la beraber Can Gox da söyledi. Geçtiğimiz günlerde ise Melisa Uzunarslan ve Can Algeç düetiyle yapılmış yeni kayıt çıktı karşımıza. Tekli formatında yayımlanan şarkı DMC etiketiyle servis edildi.


Şimdilerde ayak uydurması kolay ve zahmetsiz bir moda olarak evde yapımı akustik kayıtlar tekli olarak da yayımlanıyor. Böylesi videolar YouTube’ta alıp başını gidince bu belki de bir mecburiyet haline geldi. Nitekim “Sadece Senin Olmak” da böyle bir kayıt. Can Algeç’in çaldığı gitar eşliğinde, canlı olarak kaydedilmiş şarkı. Muhtemelen de Can Algeç’in evinde.


Dinleyici bam güm dım tıs tak tuk pop müzikten nasıl bezdiyse artık, bu tür minimalist kayıtları sever oldu bir süredir. Bir itirazım yok. İyi çalınmış ve söylenmişse tadından yenmiyor üstelik. Zaten canlı kayıt olduğunu bildiğiniz ve gördüğünüz için kusursuzluk da beklemiyorsunuz. Tıpkı bu şarkıda olduğu gibi.  


Melisa Uzunarslan keman çalar ve vokal yaparken de sahneye çok yakışan ama tek başına bir solist olarak da hem kendine has şarkıları hem de sesiyle kendini gösteren bir isim. Can Algeç ise yıllardır müzik piyasasının içinde olmasına rağmen bugüne dek sadece bir tek albüm yaptı ve fakat o bir tek albümle bile varlığını gösterdi. Bu şarkıda bu iki müzisyenin düeti (ki Uzunarslan’ın albümünde de Algeç aranjör olarak vardı) iki gücün bir araya gelip üçüncü bir güç yaratmalarına güzel bir örnek olmuş.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder