Günün Şarkısı 15 Nisan 2019


Jabbar – “Cesaretsizce Olmuyor”


Deeperise ile ortak çalışmaları “Raf” ve “Geçmiş Değişmez” ile bir hayli ses getirmişti Jabbar. Peşi sıra Ekim 2018’de EMI etiketiyle yayımlanan ilk albümü “Yineleme” ile dinleyici karşısına çıktı. Albümün ikinci videosu “Cesaretsizce Olmuyor” ise geçtiğimiz günlerde servis edildi.


Jabbar ya da gerçek adıyla Mücahit Turan, albümdeki bütün şarkılar gibi bu şarkıyı da kendisi yazmış. Düzenlemeleri ise Safa Hemdem’le birlikte yapmış. Bundadır ki albümde “Raf” ve “Geçmiş Değişmez”i Deeperise versiyonlarıyla değil, akustik versiyonlarıyla dinliyoruz. Zaten Deeperise’la yaptıklarından farklı olarak bazı parçalarda elektro-funk sularda geziyor Jabbar. “Cesaretsizce Olmuyor” da böyle bir şarkı. Türkiye’de pek fazla müzisyenin üzerine kafa yormadığı bir türde, son derece doğru tasarlanmış, yazılmış ve çalınmış bir şarkı.


Kendi türünde iyi bir şarkı yazarı, incelikli düzenlemelerden de görüldüğü üzere iyi de bir “sound designer”. Bu yönüyle şarkıcılığının kusurlarını kapattığı söylenebilir. Albümü henüz keşfetmediyseniz Jabbar’ın dünyasına giriş biletiniz bu şarkı olabilir.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder