Günün Şarkısı 10 Nisan 2019


Ayşe Hatun Önal – “Katakulli”


Ayşe Hatun Önal, kişisel karizması, “cool” duruşu ve başından bu yana tercih ettiği müzik türüyle kendini farklı bir yere konumlandırmayı başardı. Beklenti çıtasını da yükseltti haliyle. Müziğe ne kadar dört elle sarıldığı konusunda şüphem baki. Zira birkaç sene önce onu bir ödül töreninde izlediğimde (“playback” yapmasına rağmen) sahnede elini ayağını nereye koyacağını bilemeyen bir amatör görünce şaşırmıştım. Sanki stüdyo şarkıcısı olmak ona yetiyor gibi. Onu da canı istediğinde şanı yürüsün diye yapıyor gibi.


Nitekim Önal’ın DMC etiketiyle piyasaya çıkan yeni şarkısı "Katakulli" de kocaman bir iddia taşıyor. Mabel Matiz gibi şu sıralar elini nereye dokundursa altın eden birinden şarkı almak, onunla böyle bir işbirliğine gitmek az şey değil. Üstelik ilk bakışta nasıl tutar ki bu kimya diye düşündürten bir teşebbüs bu. Sonuç; Mabel’in zekâsı ve yaratıcılığının bir kez daha ispatı. Ayşe Hatun Önal imajı için ancak böylesi bir şarkı yapılabilirdi. Hem eğlenceli, hem sürükleyici hem de o nispette “cool” bir dans şarkısı. Mabel’in Sabi Saltiel’le yaptığı düzenleme mükemmel. Uzun zamandır bu kulvardan böyle güçlü şarkı çıkmadı.


Gelin görün ki Ayşe Hatun Önal imajı için biçilmiş kaftan bu şarkının Ayşe Hatun Önal şarkıcılığı için doğru seçim olup olmadığı kocaman bir soru işareti. Fazla da geniş ses aralığı gerektirmeyen soğuk elektronik şarkılara çok yakışan ses rengi bu şarkıda çok doğru yerden tınlamıyor gibi. Belki de bunun üstünü örtmek için geriye itilen sesin ne söylediğini anlamak da mesele. Bir rabarbadır gidiyor. Geriye kulakta hoş bir ritim, melodi, tekrar dinleme isteği kalıyor kalmasına ama keşke bu şarkıyı bir başkası söyleseymiş diye de düşündürüyor. Önümüzdeki yaz her yerde çalınacak şarkılardan biri olacağı kesin, o ayrı.      

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder