Günün Şarkısı 1 Nisan 2019


Yeliz – “Hoş Geldin Bahar”


Şarkının orijinali “Liebe Heißt L´amour” adını taşıyor ve o yıllarda Almanya’da da popüler olan İsveçli şarkıcı Siw Malmkvist tarafından seslendiriliyor. Şarkının Türkçe versiyonu ise 1974 yılında Yeliz tarafından plak yapılıyor. Sözleri Çiğdem Talu’nun yazdığı parçanın adı “Hoş Geldin Bahar”.


Yeliz’in aynı zamanda ilk 45’liği. Kısa bir süre sonra Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye elemeleri sayesinde adını tüm ülkede duyuracak genç kız, Bebek’te komşusu olan ve gece gündüz evinden çıkmadığı Çiğdem Abla’sının şarkı sözleriyle müziğe ilk profesyonel adımını atıyor.


Şarkı 1974’de 45’lik olarak yayımlandıktan sonra ancak 2012 yılında tekrar gün ışığına çıkabildi. Ossi Müzik etiketiyle yayımlanan ve Yeliz’in ilk dönem bütün 45’liklerini içeren “En İyileriyle Yeliz” adlı albümde yer alıyordu.


Ne zaman dinlesem içimi aydınlatan, ferah, hoş bir şarkıdır “Hoş Geldin Bahar”. Gencecik bir kızın “lalala” deyişleri sahiden baharı getirir, tazeler dinleyeni. Bugün “tbt” günü değil. Ama günün anlam ve önemine en uygun şarkı bu gibi geldi. Öyle hissettim. “Ümitsiz günlerin sonu gelmiş olsa,” diyor ya şarkıda… Sahiden gelmiştir belki de.       

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder