Günün Şarkısı 9 Mart 2019


Serhat – “Say Na Na Na”


Uzun süredir beklenen şarkı nihayet açıklandı. Serhat’ın bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması’nda San Marino’yu temsil edeceği şarkının adı “Say Na Na Na”. Şarkı geçtiğimiz gün Cap Sounds etiketiyle tüm dünyada dijital platformlara servis edildi, aynı dakikalarda klibi de yayına verildi. Sözleri ve müziği Serhat'a ait şarkının aranjörü ise Johan Bejerholm.


Yıllardır Eurovision’a katılmadığımız için içimiz buruk olsa da Serhat tıpkı 2016’da olduğu gibi bu sene de yarışma heyecanına ortak olmamızı sağlıyor. Üstelik “Say Na Na Na”, Serhat’ın bir önceki yarışmadan edindiği deneyimlerle şekillendirilmiş, dolayısıyla yarışmada şansı çok daha yüksek bir proje. Proje diyorum çünkü şarkının kendisinden klibine, tanıtım çalışmalarından servis edilme biçimine dek her detayıyla Eurovision’un tüm dinamikleri göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir iş bu. Eurovision “fan”larının şarkı açıklandığından beri yazıp çizdikleri de hedeflenen her şeyin yerini bulduğunu gösteriyor.


İlk dinleyişte akılda kalan, dile takılan, basit melodisi, tekrarlı ve sloganlı sözleriyle eğlenceli ve neşeli bir şarkı “Say Na Na Na”. Eurovision ortalamasında her zaman bir adım öndedir böylesi şarkılar. Dereceye giremeyenleri, yeterince puan alamayanları bile birer Eurovision klasiği olarak yıllarca unutulmaz, her partide çalınır, söylenir. Bu şarkının da böyle bir gücü var. Eurovision her zaman sürprizlerle doludur ve diğer finalist şarkıların tamamını dinleyip izlemeden “Say Na Na Na”nın şansı konusunda yorum yapmak şu an için erken olur. Ama şimdiden eğlenceli Eurovision klasikleri arasına gireceğini söyleyebilmek gayet mümkün.


Bununla birlikte bugüne dek yaptığı şarkılarla defalarca müzik Avrupa listelerine girmiş, bu konuda pek az Türk şarkıcısına nasip olmuş bir başarı kazanmış Serhat’ın Avrupa müzik piyasasının işleyişi ve Avrupalı müzik dinleyicisinin beğeni kriterleri kadar Eurovision dinamiklerini de iyi biliyor olması zaten tek başına büyük avantaj ve bu şarkı da bu avantajı yarışmada kolaylıkla şansa çevirebilir bu defa.


Bu arada şarkının dijital platformlarda yayımlanan teklisinde 1 değil, 2 değil, 9 farklı versiyon daha var. Önemli “dj”lere yaptırılmış farklı müzikal anlayışlarda 9 “remix”.


Şarkının içinde Türkçe olarak “1, 2, 3” denmesi ve klipte San Marino’yu gösteren yol işaretinin İstanbul’u da göstermesi gibi incelikler de Serhat’ın başka bir ülke adına yarışsa da kendi ülkesine yaptığı göndermeler olarak işe şık bir espri katmış.


Üç yıl önce yazdığım yazıda “Bu Sene Eurovision’da hepimiz San Marinoluyuz!” demiştim. Bize bir kez daha neredeyse unuttuğumuz Eurovision heyecanını yaşattığı ve yaşatacağı için Serhat’a hem teşekkür etmek hem de onu bir kere daha desteklemek boynumuzun borcu. O vakit “12 points go to San Marino!”

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder