Günün Şarkısı 6 Mart 2019


Kaos Köksal Ft. Kalben – “Bugün Ölemem”


Kaos Köksal, 90’ların MTV kuşağından geliyor. Ailesinden geleneksel Batı Avrupa hafif müziği dinleyerek yetişmiş, gençliğinde Britanyalı Rock gruplarıyla besteciliğe heveslenmiş ve nihayetinde İstanbul alaturkasıyla müziğini harmanlamış.


Bunlar resmi profilinde Kaos Köksal’ı tanıtan cümleler. Okuyunca ister istemez merak ediyorsunuz ortaya ne çıkmış peki diye. İşte onun cevabını da Kaos Köksal’ın geçtiğimiz günlerde Garaj Müzik etiketiyle yayımlanan teklisi veriyor.


Şarkının adı “Bugün Ölemem”. Sözleri Kaos Köksal’a ait şarkının beste ve düzenlemesi ise Kaos Köksal ve Ozan Çanak tarafından yapılmış. Şarkıda Kaos Köksal’a Kalben de sesiyle eşlik ediyor.  


Popüler müzik, tıpkı moda gibi dönem dönem eskiye dönüyor. Bu ara ‘80’lerde bir furyaya dönüşmüş elektronik müziğin çeşitli biçimleri, çeşitli adlarla yeniden moda. Gerçi ‘80’lerde Türkiye’de o furyaya ayak uydurabilen pek olmamıştı ama bugünün “synth pop”unun Türk usulü örnekleri ziyadesiyle yapılır oldu. “Bugün Ölemem” tam da oralarda dolaşıyor.  


İyi bir başlangıç, farklı ve dikkat çekici bir şarkı; Kalben’in sesini böylesi bir şarkı da duymak işin “bonus”u. Ben kendi adıma Kaos Köksal’ın bundan sonra yapacaklarının takipçisi olacağım.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder