Günün Şarkısı 5 Mart 2019


Okay Barış – “Onursuz Olabilir Aşk”


“Onno Tunç, Aysel Gürel, Attila Özdemiroğlu filan hep burada biliyor musunuz? Onlarla birlikte çalışıyoruz biz. Sezen Hanım hiçbiriyle vedalaşmamış ki…”

Böyle demişti Okay Barış yaptığımız röportajın bir yerlerinde. Tüylerim diken diken olmuştu. Sezen Aksu’nun stüdyosu Lonca’daydık. Okay Barış’la ilk defa tanışıyorduk. Röportaj bittiğinde kayıt cihazını kapatmıştım ama biz hâlâ ağız ağıza vermiş konuşuyorduk. En sonunda Sezen haber gönderdi “Bahçeye gelsinler artık yanımıza,” diye; nasıl daldıysak sohbete artık.


O günlerde Okay Barış “Beter Ol” teklisini yeni çıkarmıştı. Bir yandan Sezen Aksu dâhil bir dolu isme düzenleme yaparken, bir yandan da kendi yazdığı şarkılara çalışıyordu. Sonra bir gün Sezen ona “Ben sana albüm yapacağım,” dedi. Yıllar sonra ilk kez, tıpkı zamanında Aşkın’a, Levent’e yaptığı gibi baştanbaşa Sezen Aksu prodüksiyonu bir albüm. Doğrusu, yıllar sonra Sezen tekrar böyle bir işe soyunduysa ancak Okay gibi biri için soyunurdu; şaşırmamıştım.  


İşte o albüm, “Artık Sevilmiyor Böyle” geçtiğimiz günlerde SN Müzik etiketiyle piyasaya çıktı. Albümün çıkış şarkısı ise “Onursuz Olabilir Aşk” oldu.

Söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait bu şarkı, isminden de anlaşıldığı üzere vakti zamanında “Yeter ki Onursuz Olmasın Aşk” diye saydıran kadının / adamın süngüsünün düşmesinin hikâyesi. Müzikal yapı çok farklı; o anlamda iki şarkı birbirinin devamı sayılmaz ama sözlerin, daha doğrusu sözleri edenin tekamülüne şahitlik etmek çok sarsıcı. Hiçbir şey aynı kalmıyor iken insan niye değişmesin ki? Kim hiç değişmediğini iddia edebilir ki?


Okay Barış’ın şarkının düzenlemesini yaparken Onno Tunç ve Attila Özdemiroğlu’nu, tam da bu yazının başındaki cümlede söylediği gibi yanında hissettiği o kadar belli ki. Şarkının içinde küçük, zarif selamlar var ikisine de. Öte yandan şarkıcı olarak da Okay’ın o pürüzlü ve acıtıcı sesinin şarkıya katkısı müthiş.


Şarkıda illa ki kusur aramak gerekirse, en vurucu kısmı olan o son dörtlüğü bir tekrar daha duymak isterdim. Çok ani bitiyor ve yarım kalmışlık hissi bırakıyor sanki. 


Başından sonuna gık demeden dinlenebilecek, her şarkısından ayrı bir tat, keyif, öğreti alınabilecek ve dahası iyi söz, zengin melodi, oya gibi işlenmiş düzenlemelerle kulaklarınıza bayram ettirecek bir albümün sadece fragmanı aslında bu şarkı. Devamı albümde.      

Yavuz Hakan Tok

1 yorum:

  1. Sezen perisi dokundu, yine bir masal kahramanı yarattı. Sezen kuşuma hicbir sey olmasın... Evladım olsa tek nasihatim ben yokken Sezen'e kulak ver. ��❤

    YanıtlaSil