Günün Şarkısı 4 Mart 2019


Oytun Karanacak – “Hezeyan”


Oytun Karanacak ismini bugüne dek besteci olarak duyduk hep. Murat Dalkılıç’ın “Neyleyim İstanbul’u?” ve “Saltanat”, Bengü’nün “Çetele” şarkıları kendi kulvarında hem eli yüzü düzgün hem de ticari işler olarak hafızamıza yer eden Oytun Karanacak bestelerinden bazıları. DMC’nin açtığı YouTube kanalı Ev Yapımı Müzik’te 2 yıldan bu yana çeşitli kayıtları yayınlanan Karanacak, sonunda ilk teklisiyle karşımıza çıktı.


Enteresan bir biçimde kendine ait bir şarkıyla çıkış yapmamış Oytun Karanacak. Türkçe sözleri Duygu Merzifonluoğlu tarafından yazılan “Hezeyan”, İranlı besteci ve şarkıcı Morteza Pashaei’nin bir bestesi. Pashaei 2014 yılında henüz 30 yaşındayken mide kanserinden hayata veda etmiş. Geride bıraktığı şarkıları şöyle bir dinlediğinizde Türk müziğine çok benzeyen, kulağımıza çok yatkın melodiler duyuyorsunuz. Farsça zaten nerede duysanız şiir gibi tınlıyor.


Şarkı gayet iyi adapte edilmiş, Batuhan Fırat tarafından gayet güzel düzenlenmiş ve iyi bir Türkçe pop şarkısı oluvermiş. Oytun Karanacak da temiz şarkıcılığı ile şarkıyı parlatıyor. İlk teklisi olduğu düşünüldüğünde Oytun işe bir adım önde başlıyor. Bakalım devamı nasıl gelecek?    

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder