Günün Şarkısı 28 Mart 2019


Rüçhan Çamay – “Ne Haber?”


Yeni kuşak Kemal Sunal’ın Hababam Sınıfı Uyanıyor filminde yaptığı Rüçhan Çamay taklidini iyi bilir ama Rüçhan Çamay’ın kim olduğunu bilmez. İçlerinde merak edenler olduysa da hakkında pek fazla bilgiye ulaşamamış, dijital ortamlarda birkaç şarkısından fazlasını bulamamıştır. Zira Türkiye’nin ilk caz şarkıcılarından biri olan Çamay plaklarda pop şarkıları seslendirmiş ama çok fazla sayıda plak yapmamıştı. Öyle ki bütün diskografisi 45’lik plaklarda kaldı, bir albüm bile yapmadan müzik dünyasından elini eteğini çekti.


Plak kariyerinin ilk dönemi daha caza yakın, aranjman şarkılarsa da ‘70’lerde kızı Melike Demirağ ile evlenerek damadı olan Şanar Yurdatapan’ın yaptığı şarkılarla Rüçhan Çamay büyük bir çıkış yakalamıştı. Bu şarkılardan biri “Para Parra Parrrra”, diğeri ise “Ne Haber?” idi. 1976 yılında Hop Plak etiketiyle 45’lik plak olarak yayımlanan “Ne Haber?” ülke çapında “hit” oldu.


30 yıldan fazla bir süre sadece plaklar üzerinde kalan şarkı 2008 yılında Ossi Müzik etiketiyle piyasaya sürülen “Bir Zamanlar 4” adlı albümde yer aldı. Böylece Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi ve Kemal Sunal’ın o eğlenceli ve komik yorumu ile hafızalara kazınan şarkının asıl versiyonu da bugünlere ulaşmış oldu. Enteresandır ki bugüne dek nedense kimsenin yeniden söylemediği ender şarkılardan da biridir aynı zamanda.


Rüçhan Çamay ‘80’lerden beri ortalarda görünmese de halen hayatta ve sakin bir yaşam sürüyor. Onun benzersiz sesinden bize kalan ve günümüze ulaşan şarkılardan biri olan “Ne Haber?”i dinleyerek bugün kulaklarını çınlatmış olalım.         

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder