Günün Şarkısı 26 Mart 2019


Gece Yolcuları – “Pişmanım”


Gece Yolcuları’nın son albümü 2013 yılında yayımlanmıştı. Sonrasında 2017’de Aç Kapıyı Çok Fenayım filmi için “Unut Beni” adlı şarkılarını yeniden seslendirdikleri bir tekli ve bir de “Yalan” adlı tekliyi yayımlamışlar. Bir de Ahmet Kaya ve Zülfü Livaneli saygı albümlerinde adlarını görmüşüz. Yani epeydir yeni şeyler gelmemiş Gece Yolcuları cephesinden. Geçtiğimiz günlerde Müslüm Gürses “cover”ları seslendirdikleri Baba Şarkılar adı verilmiş bir sahne projesi gündemdeydi, hatta lansman konseri de yapıldı ama arkası gelmedi bildiğim kadarıyla. Derken grubun yeni teklisi servis edildi.


Alfa7 etiketiyle yayımlanan “Pişmanım”, tanıdık bir şarkı. Söz ve müziği Suat Suna tarafından yazılmış bu şarkıyı ilk kez 1999 yılında Asya seslendirmiş, hemen bir sene sonra da Suat Suna şarkıya kendi albümünde yer vermişti. 2017’de ise Tuğba Yurt’un “Aşk’a Emanet” adlı albümünde duymuştuk bu defa. Şimdi bir kez de Gece Yolcuları’ndan Haluk Kurosman’ın düzenlemesiyle dinliyoruz.


Gece Yolcuları başından beri şarkılarında alaturka ve arabesk esintiler kullanmaktan kaçınmayan bir pop-“rock” grubu. Bu şarkı da o sularda gezen bir şarkı zaten. Haluk Kurosman’ın usta dokunuşuyla da grubun profiline cuk oturmuş. Daha önce yapılan her bir versiyonu çok iyiyken, Gece Yolcuları şarkıyı bir kez daha sıkmadan dinletebiliyor. Özellikle grubun sevenlerini ve bu türe yakın duranlarını ziyadesiyle memnun edecek bir “cover”. Sırf ‘90’lar aşkına bile dinlenilmeyi hak ediyor.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder