Günün Şarkısı 22 Mart 2019


Erkan Güleryüz – “Sessizlik Zamanı”


2017’de akustik ve canlı kayıtların yer aldığı “Organik” albümüyle dinleyici karşısına çıkmıştı Erkan Güleryüz. 2018’de ise “Sezen Sokakta” projesiyle daha önce hiç yapılmamış bir çalışmaya imza attı. Türkiye’nin farklı şehirlerinde, açık alanlarda, sokak müzisyenleri ve bazen de profesyonel müzisyenlerle kaydedilen 10 Sezen Aksu şarkısının yer aldığı bu filmin hikâyesini Erkan Güleryüz yazmış, yönetmenliğini Bedran Güzel yapmıştı. Film halen Fizy Müzik’te izlenebiliyor.


Filmin albüm versiyonu da yakın zamanda dijital platformlara yüklemişti ki Erkan Güleryüz bu defa da yeni teklisini servis etti. Mayart Prodüksiyon etiketiyle yayımlanan “Sessizlik Zamanı” adlı şarkının söz ve müziği Erkan Güleryüz’e ait. Düzenleme ise Burak Erkul tarafından yapılmış.


Sade bir piyanoyla başlayan, sakin ama etkili, güçlü bir performans şarkısı “Sessizlik Zamanı”. Melodik yapısı senfonik bir düzenlemeye de gayet uygun. Dokunaklı şarkı sözleri, Erkan Güleryüz’ün ses rengi ve yorumunda anlamını buluyor. Uzun vadede hafızalara yer edecek, kalıcı olacak bir şarkı.
  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder