Günün Şarkısı 18 Mart 2019


Ziynet Sali – “Bana da Söyle”


2017’de piyasaya çıkan “Ağlar mıyım Ağlamam” teklisi dönemi itibarıyla iyi iş yapmıştı. Ne var ki Ziynet Sali o zaman bu zaman elle tutulur bir şarkı yakalayamadı. Neden gerek duyulduğunu asla anlamadığım “Magic” ve sonrasında gelen iki facia: “Hadi Hoppalara” ve “Sana Ne Be”. Bir de arada “Deli Divanenim” var ki bir Sezen Aksu şarkısı olmasına o da Sali’nin üzerine oturmamıştı nedense.


Ziynet Sali’nin yeni teklisi “Bana da Söyle” geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle piyasaya çıktı. Şarkının daha adını gördüğümde “Yoksa?” dedim kendi kendime. Evet, doğru tahmindi; bu bildiğimiz Ferdi Tayfur şarkısının ta kendisiydi.


Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses külliyatlarını tükettik mi nedir, bu ara Ferdi Tayfur şarkıları revaçta. Bu şarkı da ’91 çıkışlı albümüne adını da veren Ferdi Tayfur “hit”lerinden biri. Şimdilerde o kadar zorlama şarkılar üretilir oldu ki (Bknz: “Hadi Hoppalara” ve “Sana Ne Be”) bir zamanlar burun kıvırdığımız, çok da önemsemediğimiz şarkıları bile beğenir olduk. En azından eli yüzü düzgün bir melodi örgüsü, derli toplu sözleri var. Ziynet Sali’nin o Doğu Akdeniz’den Ege’ye uzanan havasına da gayet yakışmış. Söz ve müziği Ferdi Tayfur’a ait şarkının Mustafa Ceceli düzenlemesi de elektronik-arabesk kulvarı içinde parlak bir iş olmuş.


Bir süre bizi oyalar, Ziynet Sali de bu arada toparlanır sanırım. İyi bir şarkıcıdır, ona amenna. Ama kötü bir şarkıyı iyi bir şarkıcı da kurtaramıyor. Bu durumlarda “cover”lar da geçici bir çözüm oluyor. Hoş, yeni kuşak şarkıyı yeni bir şarkı gibi dinleyip benimseyebilir, o ayrı.        

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder