Günün Şarkısı 17 Mart 2019


Nazan Şoray – “İçimde Fırtınalar”


Yorulmak, pes etmek nedir bilmez azmini, çalışkanlığını ve işine titizliğini onu tanıyanlar iyi bilir. Artık albüm / şarkı kaydetmenin bir hayli zor olduğu bu dönemde “Ben de bir şey yapayım da ne olursa olsun,” diye değil, “Bana ne yakışır?” diye uğraşan, soran, araştıran, içine sineni bulana kadar aramaya devam eden kaç kişi kaldı ki? Kendi şarkılarını yazmayanların işi daha zor ama Nazan Şoray zorun üstesinden gelmeyi biliyor. Kendine ait bir kulvarı var o kulvarda her defasında eli yüzü düzgün işlerle çıkıyor karşımıza.


Nazan Şoray’ın yeni teklisi “İçimde Fırtınalar” geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı. Sözleri Burçin Birben tarafından yazılmış şarkının bestesi Aytaç Veliyeva’ya ait. Düzenleme ise Emirhan Cengiz tarafından yapılmış.


Şarkıyı eski stil bir düzenlemeyle hayal ettiğinizde herhangi bir Yeşilçam filminde duyabilirmişsiniz gibi geliyor. Öylesine sıcak bir melodisi ve sözleri var. Ancak düzenleme tamamen 2000’lerin ritim anlayışını esas almış. Yani Yeşilçam tadında bir dans şarkısı çıkmış ortaya. 


Bu şarkıyı duyunca kendisi söylemediği için kıskanacak birden fazla şarkıcıyı tahmin edebiliyorum. Çünkü bu türün içinden böylesi iyi şarkı kolay çıkmıyor artık.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder