Günün Şarkısı 13 Mart 2019


Sena Şener – “Ölsem”


Türkiye’nin “Amy Winehouse”ı tanımlamasıyla çok karşılaşıyorum onun hakkında yazılanlara baktığımda. Bu tür benzetmeler illa ki yapılır ama iyi midir kötü müdür orası tartışılır. Şu bir gerçek ki Sena Şener, Türkiye’de bir benzeri daha olmayan bir sese sahip. Kendi şarkılarını kendi yazıp düzenlemesi de bir başka artısı.


Geçtiğimiz yıl ilk albümünü yayımlayan Sena Şener, daha albümün sıcağı soğumamışken yeni bir tekliyle çıktı karşımıza. Pasaj Müzik etiketiyle yayımlanan “Ölsem” adlı şarkının söz, müzik ve düzenlemesi Sena Şener’e ait.


Albümdeki karanlık ve depresif hava bu şarkıda da var ama bu defa düzenleme dinleyici daha kolay yakalayabilecek bir “sound”a sahip. Amy Winehouse benzetmesini haklı çıkaracak retro tınılar ve düpedüz “blues” havası bu türü sevenleri daha ilk dinleyişte etkisi altına alabilir. Dahası bu şarkı Sena Şener’i mevcut kitlesinin ötesine de taşıyabilir.


Sena Şener’in başından beri beni rahatsız eden entonasyon problemi de epeyce düzelmiş görünüyor (ya da en azından bu şarkıda öyle.) Şarkı sözleri daha net ve anlaşılır bir biçimde duyuluyor bu defa. Sesli harflerdeki diksiyon problemi de zamanla düzelir herhalde.


Sena Şener’in müzikte uzun ömürlü olacağı şimdiden belli gibi. Olmaz ama olur a bir gün ülke olarak içinde bulunduğumuz depresyondan çıkarsak dinleyebileceğimiz bir Sena Şener şarkısı bulabilir miyiz onu bilemem.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder