Günün Şarkısı 12 Mart 2019


Soner Arıca – “Birlikte Yanarız”


2018’i iki tekli ve bir de akustik albümle hayli verimli geçiren Soner Arıca, 2019’u da yeni bir tekliyle karşıladı. Arıca Müzik etiketiyle yayımlanan “Birlikte Yanarız” adlı şarkının söz ve müziği Soner Arıca’ya ait, düzenlemesi ise Miraç Kutlu tarafından yapılmış. 


Soner Arıca hem ‘90’lardan bu yana süregelen çizgisini bozmadan, ‘90’lar tadında şarkılar üretmeye devam ediyor hem de içinden geçtiğimiz dönemde müziğin vardığı noktaya da ayak uydurmasını biliyor. Bu şarkıda da bu değişmemiş. Kendi sınırları içerisinde şaşırtıcı denemeler de yapıyor, yaptı bugüne dek ama “Birlikte Yanarız”, Soner Arıca’nın alışageldiğimiz ve sevdiğimiz çizgisinde, romantik, melodik ve de dramatik bir şarkı. Buna karşın şarkının düzenlemesi bugünün ritim ve “sound” anlayışını birebir karşılıyor. Teklide şarkının bir de "Epic Version"u var ki klasik tatta düzenlemesiyle bambaşka bir şarkı gibi tınlıyor.  


Soner Arıca şarkılarına klip çekerken hiçbir masraftan kaçınmama geleneğini de sürdürmüş yine. Bu defa Amerika’da çekilmiş bir kliple çıkıyor karşımıza. Onun müzik piyasası içindeki bu istikrarlı çabasını ve müzikten kazandığını müziğe harcama prensibini örnek alması gereken çok kişi var.    

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder