Günün Şarkısı 11 Mart 2019


Hüsnü Arkan – “Cam Güzelleri”


Bir kuşak için Ezginin Günlüğü’nün sesidir Hüsnü Arkan. Kimisi ise solo albümlerindeki şarkılara daha çok aşinadır. Şöyle ya da böyle yıllardır Hüsnü Arkan’ın sesi ve müziği var hayatımızda. İyi ki de var. Biraz içinden edebiyat geçen, şiir geçen, biraz her melodisi yaşadığımız toprakların zenginliğini hatırlatan, biraz kendimizi iyi hissettiren şarkılara da ihtiyacımız var. Dönemden, zamandan, devir daimden, gelip geçiciden filan azade, saf, temiz ve hilesiz şarkılara…


Bugüne dek üç solo albüm yayımlayan Hüsnü Arkan’ın yeni albümü “Kanat Sesleri” yakında piyasaya çıkacak. Albümden ilk tekli ise geçtiğimiz günlerde piyasaya sürüldü. Tahta Kedi etiketiyle yayımlanan “Cam Güzelleri” adlı şarkının söz ve müziği Hüsnü Arkan’a ait. Düzenleme ise Efe Demiryoğuran ve Cihangir Aslan tarafından yapılmış.


Sadece şarkıda bahsi geçen o küçük saksıları, saksılardaki sardunyaları, gülleri, cam güzellerini bile getirseniz gözlerinizin önüne, içinize bir ferahlık, bir aydınlık doğuyor. (Kendimden pay biçeyim; cam güzeli diye bir çiçeğin varlığını bile unutmuşum nicedir.) Büyük harfli, yüksek sesli ama içi boş laflar dönenip dururken şarkılarda, küçük, zarif, ince duyarlılıkları mumla arayıp dururken bir tek Hüsnü Arkan şarkısı derde deva olabilir. O şarkı da bu şarkı olabilir. Sözün tadı kadar sesin tadı, akustiğin tadı da yanınıza kâr kalabilir.
  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder