Günün Şarkısı 10 Mart 2019


Barbaros – “Kalbimin Ankara’sı”


2010 ve 2012 yıllarında birer albüm yayımlayan Barbaros, son olarak 2018’de “İki Elim Kanda Olsa” adlı tekliyle karşımıza çıkmıştı. Barbaros’un yeni teklisi “Kalbimin Ankara’sı” geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle piyasaya çıktı. Şarkının söz ve müziği Tuğrul Cerrahoğlu’na ait, düzenleme ise Batu Çaldıran tarafından yapılmış.


Tuğrul Cerrahoğlu ismini yakın dönemde Kenan Doğulu’nun son albümüne adını veren “Vay Be” adlı şarkıda görmüştük. Batu Çaldıran ise yine yakın dönemde çok sayıda albümde aranjör olarak karşımıza çıktı. Bu iki genç ismin ortaya çıkardığı şarkı da haliyle genç olmuş. Sözü, müziği ve düzenlemesiyle hem güncel hem de uzun yıllar dinlenilecek bir şarkı çıkmış ortaya.


Barbaros tam anlamıyla bir “performer” aslında. Sahnede her dilden ve her türden şarkı söyleyebilen, canlı performansı ve sahne hakimiyeti kusursuz bir solist. Bu yüzden de sıklıkla albüm ya da şarkı yayımlamamış olsa bile yıllardır sahnesi en çok rağbet görenlerden biri. 


“Performer”lar için albüm ya da şarkı kaydetmek bir parça daha zor çünkü ne yapsanız sahnedeki gücünüzü stüdyonun dört duvarı arasına, ses kayıt cihazlarına sığdırmak zor oluyor. Üç boyutlu bir etkiyi tek boyuta indirgemek zorunda kalıyorsunuz. Buna karşın Barbaros bugüne dek yayımlanmış albüm ve şarkılarıyla kendine ait bir tutarlı bir çizgide ilerledi. Bu şarkıyla da o çizgiden sapmadan günü yakalıyor.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder