Günün Şarkısı 1 Mart 2019


Can Bonomo – “Bardak Taşıyor”


2017’de yayımlanan “Kâinat Sustu”dan bu yana Can Bonomo cephesinden ses gelmiyordu. Başından bu yana her bir albümünde müziğinin üstüne bir şeyler koyarak ilerleyen Bonomo’nun “Ruhum Belâ” adını verdiği yeni albümü eli kulağında iken albümden ilk tekli “Bardak Taşıyor” geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik etiketiyle yayımlandı.


“Bardak Taşıyor”, söz ve müziği Can Bonomo’ya ait bir şarkı, düzenleme ise her zaman olduğu gibi yine Can Saban tarafından yapılmış.


Her bakımdan tipik bir Can Bonomo şarkısı “Bardak Taşıyor”. İçinde eğlence de var, dram da, şiir de var, tiyatro da… Yine Can Bonomo’dan başkasının yazamayacağı türden bir şarkı. Şahane bir bas gitar yürüyüşünün üstüne gümbür gümbür vurmalılar, ince ince yerel tınılar, ateşi harlayan gitarlar ve trompet.   


Bir gün Türkiye’de Anrew Lloyd Webber tarzı bir müzikal yapılacak olsa, onu en iyi Can Bonomo bestelermiş gibi gelir hep bana. Bunu ta Eurovision şarkısı “Love Me Back”ten bu yana düşünürüm. “Bardak Taşıyor” bir kez aynı düşünceyi düşürdü aklıma.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder