Günün Şarkısı 8 Şubat 2019


Eda Baba – “Her Dakika Bir Saat”


Eski Bando’nun solisti olarak tanıdığımız Eda Baba, 2017’de ilk solo teklisi “Uzun İnce Bir Yoldayım”ı yayımlamış, yanı sıra Marsis ve Mehmet Güreli ile ortak şarkılarda yer almıştı. 2018’de ise Eda Baba’yı “Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” projesinin ikinci albümünün ilk düetinde dinledik. Eda Baba yakında piyasaya çıkacak ilk solo albümü "Bir Küçük Tebessüm"ün ilk teklisini ise geçtiğimiz günlerde yayımladı.


Anonim Yapım etiketiyle yayımlanan “Her Dakika Bir Saat” adlı şarkının söz ve müziği Eda Baba’ya ait, düzenleme ise Fırat İkisivri tarafından yapılmış. Küçük, sıcak, samimi bir şarkı. Melodinin sıcaklığı düzenlemede kullanılan tambur ve kemençeyle birleşince inceden bir Yeni Türkü, İncesaz tadı bırakıyor kulakta. Klipteki Kuzguncuk görüntüleri de Perihan Abla’ya Süper Baba arasında bir yerlere götürüyor izleyeni.


Kendi şarkılarını yazıp söyleyen onca genç kadın şarkıcı varken ve kimileri birbirine çok benzerken hepsinden ayırt edilecek bir yol yakalamış gibi Eda Baba. Belki bunu söylemek için erken. Albümü beklemek lazım.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder