Günün Şarkısı 6 Şubat 2019

Özge Özder & Sinan Güleryüz – “Senle Ben”


Oyuncu Özge Özder ve asıl mesleği spor eğitmenliği olan yanı sıra müzikle de ilgilenen Sinan Güleryüz bir süre önce evlenmişlerdi. İkili birlikte bir süre birlikte bir şarkı seslendirerek hayat ortaklıklarını müzik ortaklığına da çevirdiler.


Dışarıdan baktığınızda haber değeri olan bir iş, bir fırsattan istifade durumu gibi gözüküyorsa da şarkıyı dinlediğinizde öyle olmadığını görüyorsunuz. Çiftin bu işi gönülden, severek ve isteyerek yaptıkları her şekilde belli ediyor kendini.


Özge Özder’i oyunculuğu ile yeterince tanıyoruz zaten ama daha önce şarkı söylediğine pek şahit olmamıştık; ya da en azından ben bilmiyorum. Sinan Güleryüz ise birkaç yıl önce O Ses Türkiye’de yarışmış, yakın zamanda ise Bora Öztoprak’ın “Deli Yar” şarkısını yeniden seslendirdiği ilk teklisini yayımlamıştı.


İkilinin birlikte seslendirdiği ve DMC etiketiyle yayımlanan “Senle Ben” adlı şarkının söz ve müziği Öze Bade Derinöz’e ait, düzenleme ise Sinan Güleryüz tarafından yapılmış. Şarkının çok doğru bir formülü var her şeyden önce. Hem sözleri hem de melodisi akılda kalıcı ve sade. Akustik kayıt, hele hele böyle karşılıklı oturup söylemeler filan zaten çok rağbet görüyor bu ara (hatta bana bir parça Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları projesini anımsatmadı değil.) Yani beklenmedik bir biçimde ticari bir iş aslında. Nitekim tıklanma sayıları da karşılığını bulduğunu gösteriyor.


Ancak bence işin en hoş tarafı çiftin birbirilerine sahici bir aşkla bakarak şarkıyı söylemeleri. Orada çok gerçek bir şey var ve videoyu izlerken onu hissediyorsunuz. İlaveten Özge Özder’in sesi ve şarkıcılığı değme şarkıcılara taş çıkartacak kadar iyi. Kadın-erkek düetinin bir handikabı olarak Sinan Güleryüz biraz pes kalıyor şarkı boyunca ama o da denge içerisinde rahatsız etmiyor dinleyeni.



Yılın başında gelen sürpriz şarkılardan biri. Bakalım Özge Özder ve Sinan Güleryüz bu şarkının devamını getirecek mi?       

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder