Günün Şarkısı 4 Şubat 2019


Gülden Mutlu – “Kandırmışlar Aşk Diye”


2014’de yayımlanan ilk albümü sonrası 2016 ve 2017’yi birer, 2018’i ise iki tekliyle geçirdi Gülden Mutlu. Toplama baktığınızda sayı çok fazla değil. Ancak Gülden Mutlu’nun geçen zaman içerisinde kendine has stilini dinleyiciye benimsettiğini söyleyebilmek mümkün. Yeni bir Gülden Mutlu şarkısı haberi alınca merak ediyorsunuz ve biraz da hayal kırıklığına uğramayacağınızı bilerek dinliyorsunuz ki bu çok önemli.


Gülden Mutlu’nun yeni teklisi “Kandırmışlar Aşk Diye” geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı. Şarkının söz ve müziği Gülden Mutlu’ya ait, düzenleme ise Osman Çetin tarafından yapılmış.


Şarkıyı dinlerken öncelikle Gülden Mutlu’nun ne kadar iyi şarkı söylediğine bir kez daha şahit oluyoruz. Telaffuz ettiği her bir kelimenin hakkını veriyor, duygusunu hissettiriyor. Hani Türkçe bilmiyor olsanız bile ne anlattığınızı anlayacakmışsınız gibi. Bu durum o kadar seyrek rastlanılan bir şey oldu ki şu sıralar, Gülden Mutlu vokal koçluğu yapsa yeridir.


Gülden Mutlu’nun bu şarkıda önceki şarkılarından aşina olduğumuz melodik örgülerin, armonilerin sınırlarını biraz zorlamış. İyi de olmuş. Düzenleme ise Osman Çetin’in imzası olan her iş gibi gayet modern ve güncel.


Şarkının klibi ise ayrıca alkışı hak ediyor. “İyi klip = yüksek bütçe, e ne gerek var?” denklemi bu işe para yatırabilecek koca koca pop starlarımızca bile kabul görmüşken, bu kadar sadelikle bu kadar ihtişamlı bir görsellik yakalamanın mümkün olabileceğini hatırlatıyor Gülden Mutlu.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder