Günün Şarkısı 3 Şubat 2018


Luxus – “Akşam Cefâsı”


2005 yılında bir sahne projesi olarak kurulan ve 2008 yılında ilk albümünü çıkaran Luxus, nevi şahsına münhasır bir grup. Ekşi Sözlük’te 2005 yılında grup hakkında yazılan ilk “enrty” de “oriental blues grubu” tanımı yapılmış. Aslında ne oryantal, ne “blues”, ne “rock”, ne pop, ne “ska” ama hepsinden izler barındıran bir füzyon. Kendi şarkılarında asi, grotesk, yer yer şairane, “cover” şarkılarda klişe kırıcı, kafa karıştırıcı.    


Şu anki Luxus kadrosu Ozan Akgöz, Alper Bakıner, Kamucan Yalçın, Payam Ghasemi ve Görkem Efe’den oluşuyor. Grup 2014 yılından beri albüm ya da yeni bir şarkı yayımlamamıştı. Derken 2018’de “On Numara Skandal” teklisi geldi. Geçtiğimiz günlerde ise grubun yeni teklisi “Akşam Cefâsı”, Garaj Müzik etiketiyle yayımlandı.


Söz ve müziği Alper Bakıner’e ait şarkının düzenlemesi Alper Bakıner ve Denizer Özveren tarafından yapılmış. Eski stil tınılar, banjonun kattığı “western” havası, zeki ve ironik şarkı sözleri, eğlenceli melodisiyle “Akşam Cefâsı” tipik bir Luxus şarkısı. Bir yerde kulağınıza çalınsa, gözü kapalı “Bu Luxus,” diyebilirsiniz, o derece.


Başından beri yaptıkları her bir işi sevmiş bir dinleyici olarak bu şarkıya da bayıldım. Kendine özgülüğün giderek kıymete bindiği bu zamanda, Luxus’un değerini daha çok bilmemiz lazım.   

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder