Günün Şarkısı 23 Şubat 2019


Hande Yener – “Aşk Tohumu”


Hande Yener günün önünden gitme, olmadı günü yakalama konusunda pek azimli; bunu biliyoruz. Başından beri popun içinde bulunduğu konum da bunu gerektiriyor zaten. Fakat bu uğurda zaman zaman yolu yanlış yerlere saptı mı saptı. Bütün o “Kraliçe”ler, “Nona Zayi”ler, “Kış Kış”lar, “Patates”ler filan evlerden ırak ama işte onların arasında mumla arayıp bulduğumuz iyi şarkılar da olmasa büsbütün umudumuzu kaybedebilirdik.


Bir süredir sakinleşmiş, rekabetin hırsıyla gözü dönmemiş bir Hande Yener var gibi. Arada yine anlamsız çıkışlar yapıyorsa da (Murat Dalkılıç örneği gibi) işine odaklandığını ve bu defa artık kusur bulamayacağız bir albüm yapacağını umut ediyoruz. Daha önce de yazdığım gibi şu İngilizce şarkı sevdasını çok anlamlı ve gerekli bulmuyorum ama sonu nereye varacak, onu da bekleyip göreceğiz.


Bu duygu ve düşünceler içerisinde iken ben ve benim gibiler, Hande Yener’in yeni teklisi “Aşk Tohumu” çıkageldi. Poll Production etiketiyle yayımlanan şarkının söz ve müziği İlyas Yalçıntaş’a ait. Düzenleme ise Ümit Kuzer tarafından yapılmış. Yener – Kuzer işbirliğinin daha önce parlak şarkılar çıkardığı bir gerçek. Tabii o zamandan bu zamana elektronik müzik bir hayli yapısal değişikliğe uğradı. Neyse ki o değişikliğe uyum sağlamış ve “trend”i yakalamış bir düzenlemeyle bu yeni şarkı da parlıyor.


Ancak İlyas Yalçıntaş’ın sesinden belki de “hit” olabilecek şarkı Hande Yener’de bir “hit” gibi durmuyor. Güzel şarkı, “cool” bir düzenleme ve Hande Yener’in kendi rengini bulduğu bir yorum, hepsine amenna. Ama öyle ilk dinleyişte ezber edip, duyduğumuz yerde bir ağızdan eşlik edebileceğimiz bir şarkı değil “Aşk Tohumu”. Bir albümün içinde yer alsaydı birinci sıraya konması düşük ihtimaldi kanımca. Yine de uzun zaman sonra şöyle ağız tadıyla yeni bir Hande Yener şarkısı dinleyebildik ya, buna da şükür.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder