Günün Şarkısı 20 Şubat 2019


Melek Mosso – “Vursalar Ölemem”


Yakın dönemde çıkmış en iyi seslerinden biri Melek Mosso. Sadece sesten ibaret değil iyiliği; iyi de şarkı söylüyor. Bir parça denetimsiz (iyi ki öyle), tamamen ciğerden, fevkalade samimi, hepsinden mühimi kişilikli. Kırk metre öteden tanırsınız sesini.


YouTube kayıtlarıyla hatırı sayılır bir kitle edinen Mele Mosso, 2018’de iki de profesyonel tekli yayımladı. Her ikisi de kendine ait bestelerdi. 2019’da ise önce “Keklik Gibi” teklisi geldi ve “Çukur” dizisinde yayınlanan bu kayıt dizinin de itici gücüyle epeyce ses getirdi. Bana kalırsa Mosso türkü söylememeli, o ayrı mesele. Söylediği her şarkıyı en az türküler kadar yanık hale getirebilen bir şarkıcının o kolaycılığa hiç ihtiyacı yok.


Geçtiğimiz günlerde ise yaklaşık bir yıl önce YouTube’a yüklenmiş ve o zaman bu zaman 55 milyon küsur tıklanmış “Vursalar Ölemem” kaydı Sony Müzik etiketiyle tekli olarak yayımlandı. Tabii kapak tasarımını filan görünce önce yeni bir stüdyo kaydı yapıldığını düşündüm ama değilmiş. Birebir YouTube’daki kayıt.


Melek Mosso olağanüstü şarkıcılığıyla şarkıyı şarkının sahibinden, Yıldız Tilbe’den bile daha parlak, daha kulak doyurucu hale getiriyor. Dahası kayıtta Veys Çolak gitar çalarken, ara “intro” da Melek Mosso yan flütle ona eşlik de ediyor; öyle de bir yetenek çağanozu.


Tabii gönül isterdi ki bu şarkı Melek Mosso’nun sesinden profesyonel bir düzenleme ve stüdyo kaydıyla arşivlere girsin. Çünkü bu yarı-amatör akustik modasından bir süre sonra sıkılmayacağımızın ve ileride bu kayıtları ilkel bulmayacağımızın hiçbir garantisi yok.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder