Günün Şarkısı 16 Şubat 2019


Onur Mete – “Bu Senin Şarkın”


Çok zaman olmuş Onur Mete’den yeni bir şarkı duymayalı. Her ne kadar 2018 sonlarında yayımlanan Nino Varon’a saygı albümünde Nilüfer’in “Boş Ver” adlı şarkısını yeniden seslendirmiş olsa da oradan geriye doğru gittiğimde son albümünü ta 2011’de yaptığını gördüm. (Aynı albüm 2012’de farklı bir kapak tasarımı ve farklı bir isimle yeniden yayımlanmıştı.)


Aradan geçen bunca zamanda sonra Onur Mete’nin yeni teklisi “Bu Senin Şarkın”, geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle piyasaya sürüldü. Şarkının söz ve müziği Onur Mete’ye ait. Düzenlemesi ise Birkan Şener ve Gökçer Turan tarafından yapılmış.


Kendine has rengi ve şarkılarıyla kendi kulvarında önde gidenlerden biriydi Onur Mete. İspanyol – Endülüs – Akdeniz sularında gezinen müzik stilinin iyi örneklerini vermişlerden biri. Bugüne dek yapılmış üç albümünün bende bıraktığı izlenim bu en azından. Onun adını hep duymaya devam ettik, müzikten uzakta değildi ama mevcut şartlarda yeni şarkı / albüm kaydedip yayımlamanın zorluklarıyla mücadele etmek istememiş olmalı bir süredir.

“Bu Senin Şarkın” ise Onur Mete müziğinin 2019’a uyarlanmış hali gibi. Yine özenle yazılmış şarkı sözleri, dinleyeni kavrayan bir melodiyle kalbe dokunan bir şarkı ama bu defa elektronik bir altyapı. Bir Onur Mete şarkısında şöyle alevli bir İspanyol gitar aramıyor değil kulaklar (ki azıcık duyuyorsunuz ikinci yarıda) ama bunca aradan sonra günü tam yakasından yakalamak da az şey değil. Umarım bundan sonra arayı açmaz.  

Ha bir de söylemeden geçemeyeceğim; keşke bu şarkının "PR"ı "Sevgililer Gününe özel şarkı yaptı" cümlesiyle yapılmasaydı. Hiç gerek yoktu. O kategoride pazarlanacak bir şarkı değil çünkü.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder