Günün Şarkısı 15 Şubat 2019


Erkin Aslan – “Tuhaf Gazel”


Erkin Aslan uzun yıllardır müziğin içinde olmasına rağmen solist olarak çok fazla ön plana çıkmamışlardan. ‘90’larda Göksel’in “Benim Şarkım”, Sibel Tüzün’ün “Tiryaki”si, 2000’lerde Ayşegül Aldinç’in “Verdim Gönlümü”, Levent Yüksel’in “Daima”sı o dönemleri hatırlayanların mutlaka bileceği Erkin Aslan şarkıları. Yakın dönem Erkin Aslan şarkılarına ise İrem Derici’nin söylediği “Bir miyiz?”i ve Derici ile düet yaptığı “Ölürüm O Bakışlarına”yı örnek verebilirim.


Hem besteci ve söz yazarı, hem aranjör, hem de enstrümanist olarak sayısız albümde yer almış, sayısız isme sahnede eşlik etmiş Erkin Aslan ilk kez 2018 yılında “Kadın Dediğin Zor Şey” adlı teklisiyle işin şarkıcılık tarafına doğru adım attı. Aynı şarkının akustik versiyonu ve yıllar önce Levent Yüksel’in söylediği “Kadınım”ın “cover”ı ise Erkin Aslan’ın 2018’de yayımlanan diğer teklileri oldu. Geçtiğimiz günlerde Studio Jingle House etiketiyle piyasaya sürülen yeni teklisi ise “Tuhaf Gazel” adını taşıyor.


Studio Jingle House etiketi boşuna değil çünkü Erkin Aslan 2007 yılından bu yana Jingle House bünyesinde reklam müzikleri üretiyor aynı zamanda.

                    
Söz, müzik ve düzenlemesi Erkin Aslan imzası taşıyan “Tuhaf Gazel”, alaturka makam ve ritimlerin kullanıldığı ama hiç mi hiç alaturka tınlamayan, aksine etnik-caz sularında gezinen enteresan bir şarkı. Popüler müziğin gündelik kalıplarının tamamen dışında, sıradan akor dizilimlerinden, ritim yürüyüşlerinden çok uzakta, çok kendine has ve çok çarpıcı. Zaten dönüp geriye baktığınızda, Erkin Aslan’ın popüler müziğin tam göbeğindeki isimlere verdiği şarkılarda bile o kendine haslığı fark edebilmek mümkün.


Erdem Sökmen’in gitarını konuşturduğu partisyonlar şarkının adeta “bonus”u. Erkin Aslan’ın tertemiz vokalini de duyunca bugüne dek şarkı söylemek için niye beklediğini düşünüyorsunuz ister istemez.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder