Günün Şarkısı 13 Şubat 2019


Can Güngör – “Dışarıda Kış”


Yakın dönemin alternatif müziğinde adını sıklıkla duyduğumuz bir müzisyen Can Güngör. Çok sayıda albümde prodüktör ya da aranjör olarak gördük adını. 2014’te ilk teklisini, 2015’te ise ilk albümünü yayımladı. Aktif olarak müziğin içinde olmasına karşın kendine pek zaman ayıramıyor olsa gerek ki ilk albümden bu yana sadece iki tekli geldi Can Güngör cephesinden. Bir üçüncüsü ise geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle yayımlandı.


“Dışarıda Kış” Can Güngör’ün yakında piyasaya çıkarmayı planladığı ikinci albümü “Sular Dar”ın habercisi aslında. Şarkının söz, müzik ve düzenlemesi Can Güngör’e ait. “Albümü bu şarkı kadar uysal beklemeyin, zira maceralı epey şarkı var,” diye not düşmüş Can sosyal medya hesabında. Sahiden de “uysal” bir şarkı, evet. Hatta bu uysallığıyla bana bir parça Fikret Kızılok şarkılarının atmosferini anımsattı.


Sesin ve sözün enstrümanlardan daha ön planda olduğu bir şarkı “Dışarıda Kış”. Dışarıda hakikaten kış var iken dinliyor olsanız bile üşütmüyor, emin olun. Karanlık da değil, karamsar da soğuk da. Pekala bir yaz akşamına da eşlik edebilir hatta. Ben çok sevdim.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder