Günün Şarkısı 12 Şubat 2019


Ajda Pekkan – “Her Yaşın Bir Güzelliği Var”


60’larda şöhreti yakalayan, ‘70’lerde “Süper Star”lığını ilan eden, ‘80’lerin başında Eurovision macerası nedeniyle bir sendelese de hemen toparlanıp zirveye yeniden yerleşen Ajda, 1985’de evlenmiş ve evinin kadını, cemiyet davetlerinin gözdesine dönüşüvermişti. Ne de olsa 40’lı yaşlarındaydı artık ve o zamanın algısında 40’lı yaşlarında şarkı söyleyenlere olsun olsun “popun babaannesi” filan derlerdi. (Bknz: Tina Turner, “rock”ın babaannesi)


Ajda Tina’dan 6 yaş küçüktü. Babaanne olmaya filan da niyeti yoktu. Silkindi, kendine geldi ve 1987 yılında yayımlanan “Süper Star 4” albümüyle değil ama, 3 yıl sonra Emre Plak etiketiyle yayımlanacak “Ajda 1990” albümüyle “Süper Star”lık kariyerine kaldığı yerden devam etti. Hikâyenin devamını biliyorsunuz. Sene 2019 ve biz hâlâ Ajda’nın plak şirketiyle yaptığı 20 yıllık mukaveleyi filan konuşuyoruz.


“Ajda 1990” albümünde uzun yıllar sürmüş Ajda – Fikret Şeneş ortaklığının sondan bir önceki örnekleri vardı ve “Her Yaşın Bir Güzelliği Var” bu şarkılardan biriydi. Şarkının bestesi ve düzenlemesi Garo Mafyan tarafından yapılmıştı.


“Her Yaşın Bir Güzelliği Var”, Ajda’nın olgunluk dönemine çok yakışacak bir şarkıydı kuşkusuz ve Fikret Şeneş de sözleri yazarken bunu düşünmüştü. Ajda’nın olgunlaşmak değil, genç kızlığa geri dönmek isteyeceğini Fikret Şeneş bile tahmin edemediyse demek… Fakat kabul etmeli ki Ajda için yazılabilecek en doğru şarkı sözüydü bu. Sahiden de her yaşında başka türlü güzel olmayı başarmış biri vardı karşımızda sonuç itibariyle.


Orasını bir kenara bırakın, Ajda’nın şarkı söyleme biçimi aldığı şan dersleri neticesi birkaç seneye kadar her nasılsa bozulacak ve bir daha asla eskisi gibi olmayacaktı. Bu albüm ve bu şarkı da iyi şarkı söyleyen Ajda’dan elimizde kalan son yadigarlardan olacaktı. Hakikaten bugün de dinlemelere doyulmuyor.


Bugün Ajda Pekkan’ın doğum günü. Bu vesileyle bu şarkıyı ve albümü hatırlayalım istedim. Sırtına yüklediği her yaşa, her yaşanmışlığa rağmen dipçik gibi ayakta durmak ya da en azından duruyor gözükebilmek hiç kolay değil; herkesin de harcı değil. “Her Yaşın Bir Güzelliği Var” lafı herkeste şık durmuyor bu yüzden. Duranlara ve Ajda’ya selam olsun!

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder