Günün Şarkısı 10 Şubat 2019


Gökçe Bahadır – “Sana Doğru”


“Aykut Gürel Presents Gökçe Bahadır”, serinin üçüncü albümü. Aynı başlıkla daha önce Bergüzar Korel ve Selçuk Yöntem albümleri yayımlanmıştı ve biri caz, diğeri ise şiir albümü idi. Bu defa ise geçmişten seçilmiş şarkıların pop-caz düzenlemeleri oyuncu Gökçe Bahadır tarafından seslendiriliyor. Albüm DMC etiketiyle 2018'in son günlerinde yayımlandı.


“Sana Doğru” bu albümden klip çekilen ilk şarkı oldu. Şarkının “Quante Volte” adını taşıyan orijinal İtalyanca versiyonunu İtalyanların popüler yıldızlarından Mia Martini söylemişti. Sözleri Fikret Şeneş tarafından yazılan Türkçe versiyon ise ilk kez Ajda Pekkan’ın “Süper Star ‘83” adlı albümünde yer aldı. Plağın yayımlandığı dönemde albümdeki diğer “hit” şarkıların arasında çok da öne çıkmayan şarkı sonrasında Zuhal Olcay, Yeşim Salkım, ENBE Orkestrası ve bizzat Ajda tarafından yeniden seslendirildi ve adeta yeniden keşfedildi.


Oyunculukta kendini çoktan ispat etmiş ve çeşitli kereler şarkı söyleyerek müziğe de göz kırpmış Gökçe Bahadır’ın ilk resmi kaydı Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları projesinde Kiremitçi ile seslendirdiği “Bu Kaçıncı Sonbahar?” adlı şarkıydı. Bu albüm ise onun şarkıcılığını ciddi bir öneri olarak dinleyiciye sunduğu bir proje. Her şeyden önce Aykut Gürel gibi usta bir müzisyene sırtını yaslamış olması işe bir adım önde başlamasına sebep oluyor. Nitekim ortada müzikal nitelik açısından hayli zengin ve doyurucu bir çalışma var. Bilinen şarkılar Aykut Gürel’in incelikli düzenlemeleri ile pop-caz sularında ve akustik bir formda, dönemsel müzikal anlayışlardan, ritim ve “sound” stillerinden bağımsız bir formda işlenirken Gökçe Bahadır temiz şarkıcılığı ve kendine has ses rengiyle bütünü tamamlıyor.


Bu bağlamda “Sana Doğru”nun bu versiyonu da bugüne kadar yapılanlar arasında en iyisi ve en çarpıcısı olabilir.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder