Günün Şarkısı 9 Ocak 2019


Cenk Eren – “Göçtük Sevdadan”


2015 ve 2016 yıllarında ardı ardına iki şahane proje albümüne imza attı Cenk Eren. Bir üçüncüsü de yoldaydı, haberini almıştık ama araya biraz fasıla koymaya karar vermiş olmalı ki yeni bir şarkıyla çıktı bu kez karşımıza. Şafak Karaman Production etiketiyle 2018 sonunda yayımlanan yeni Cenk Eren teklisi “Göçtük Sevdadan” adını taşıyor.



Orijinali Arapça bir şarkı ve besteci hanesinde Biyikli Rasim Ahmet Francois, Robles Arenas Carlos Augustin ve Eric Satie’nin imzaları var. Cenk Eren bu şarkıyı yabancı misafirlerini götürdüğü hamamda iki Arap turist dinlerken duymuş ve hemen peşinde düşmüş. Sonrasında Sibel Algan’a götürmüş ve şarkının Türkçe sözleri Algan’ın kaleminden çıkmış.


Şarkıyı dinler dinlemez Cenk Eren’in neden duyar duymaz vurulduğunu anlamak mümkün. Hemen her türden şarkı söylemesine rağmen Cenk’in zaman içerisinde yerleşen bir stili var; söylediği her şarkıyı kendi stiline yediriyor ve bu şarkı tam da o stilde.


Sibel Algan’ın her zaman yaptığı gibi yine hem geleneği hem de günün dilini yakalayan derinlikli sözleri, kolay kulağa yerleşen, çok bizden melodisi, Hidayet Sevinç’in alaturkanın hakkını veren düzenlemesi ve Cenk Eren’in tam deminde şarkıcılığıyla kendi kulvarında noksansız bir şarkı “Göçtük Sevdadan”. Bu türü ve Cenk Eren’in sesini sevenlerini ziyadesiyle memnun edecek türden.

Şarkının dijital teklisinde bir de enstrümantal versiyon var, onu da söyleyeyim.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder