Günün Şarkısı 8 Ocak 2019


Nuri Harun Ateş & Sezen Aksu – “Geçmişe Susmasını Söyle”


Nuri Harun Ateş yıllardan beri sahnede sürdürdüğü Kafası Karışık Kontrtenor konseptini 2015 yılında aynı adlı bir albüme dönüştürmüştü. Nadir bulunan ses yapısını beklenmedik şarkı seçimleri ve birbiriyle çok ilgisiz görünen şarkıların enteresan bileşimleriyle, görsel tarafı da şaşırtıcı bir performansla izleyiciye sunan Ateş’in sahnede yarattığı etki albüme belki tam anlamıyla yansımamıştı ama o yılın fark yaratan albümlerinden biri olduğu muhakkaktı.


Nuri Harun Ateş’in 2018’in son günlerinde DMC etiketiyle yayımlanan yeni teklisinde sıfır kilometre bir şarkı var: “Geçmişe Susmasını Söyle”. Ben zaten biliyordum ama basın bültenine de yazılmış: Bu şarkıda üç Sezen Aksu “aşığının” imzası var. Ateş’in ilk albümünde “Makyaj” adlı cesur ve çarpıcı şarkıya da söz yazarı olarak imza atmış Çağlar Yerlikaya, son dönemin yıldızı parlayan aranjörlerinden Ogün Dalka ve besteci olarak da Nuri Harun Ateş.


Tam da bu noktada ilahi tecelli devreye girmiş ve Naim Dilmener’in aracılığıyla Sezen Aksu bu üç “aşığının” hayallerini gerçeğe dönüştürüvermiş. Şarkıdaki üç imzanın altına sesiyle bir imza da o atmış.


Sözünün, müziğinin, birbiriyle kan kardeş iki sesin yarattığı etki bir yana, Ogün Dalka’nın yaylılar ve ritim yürüyüşüyle Onno Tunç esintileri getiren düzenlemesi de şarkıyı sevmek için başka bir sebep. Zamansız, kalıcı, uzun vadede hatırı sayılacak bir şarkı “Geçmişe Susmasını Söyle”.   

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder