Günün Şarkısı 4 Ocak 2019


Gökhan Türkmen – “İhtimaller Perisi”


2018 başında tekli olarak yayımlanan “Lafügüzaf” şarkısı Gökhan Türkmen “hit”lerinden biri olarak kariyerine yazıldı. 2016 çıkışlı “Sessiz” albümünde yer alan “Yılan”ın SHØS ve Bora Çifterler “remix”i, Ege Çubukçu ve Aslı Demirer’le birlikte seslendirdiği “Çalkala” ve Eylül ayında piyasaya çıkan iki şarkılık “Synesthesia” teklisi ile yılı tek bir “hit”le geçiştirmeyen Gökhan Türkmen, yıl bitmeden yeni şarkısını da piyasaya sürdü. Üç şarkılık “Virgül” projesinin ilk şarkısı olan “İhtimaller Perisi” teklisi 2018’in son haftalarında GTR Müzik etiketiyle yayımlandı.  


Şarkının sözleri Ozan Turgut’a, müziği Gökhan Türkmen’e ait. Düzenleme ise GT Band tarafından yapılmış.

GTR Müzik’i hem kendi şarkıları ve albümleri hem de kendi müzik anlayışının çevresindeki müzisyenlerin işleri için bir aile şirketine dönüştüren ve taş üstüne taş koyarak sektördeki yerini ayrıcalıklı kılmayı başaran Gökhan Türkmen, bu özgürlüğe sahip olmanın gücüyle ilerliyor. Böylece sektörün ana akımında istenilenleri kadar istenmeyen, görmezden gelinen, dışarıda tutulanlarını da dinleyiciye ulaştırabiliyor. Nitekim “Lafügüzaf” ne kadar kolay kabullenilebilirse, “Synesthesia” teklisindeki iki “mashup” o kadar zor algılanabilirdi. Hatta bütünüyle “Sessiz” albümü de kolay lokma değildi.


“İhtimaller Perisi” ise Gökhan Türkmen’i geniş kitlelerle buluşturan şarkıların çizgisinde. Alaturka bir melodi örgüsü var ve yaylı tanburun sesiyle başlayan şarkı haliyle kulağı o dakika yakalıyor. Perdesiz gitar da cabası. Akustik enstrümanların zenginliği, Türkmen’in kendine özgü “cool” şarkı söyleme biçimi ve dokunaklı şarkı sözleriyle zamanın standartlarına göre uzun (4 dakika) şarkı su gibi akıp gidiyor.


Hem kendi kulvarında müzikal içeriği doyurucu hem de ticari şansı yüksek bir Gökhan Türkmen şarkısı “İhtimaller Perisi”. Hele bir de şarkıyı klibiyle birlikte dinlerseniz, karşı kış günlerinizin ideal eşlikçisi olabilir.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder