Günün Şarkısı 31 Ocak 2019


Ferda Anıl Yarkın – “Sonuna Kadar”


1993 yılında ilk albümü “Aşkın Yetmez”le hayatımıza giren Ferda Anıl Yarkın, konservatuar keman bölümünden mezun olmuş genç bir enstrümanist ve şarkıcıydı o günlerde. Ancak soyadı tanıdık gelmişti. Bir Türk müziği bestecisi ve tanbur ustası olan Kamuran Yarkın’ın oğlu, ritim sanatçıları Ferruh Yarkın ve Fahrettin Yarkın’ın kardeşiydi çünkü. Nitekim aileden gelen yeteneğin üzerine aldığı eğitimle o da alaturkaya yatkındı, hatta bazı bestelerini Cengiz Kurtoğlu seslendirmişti ama iş albüm yapmaya gelince o da dönemin modası pop müziği seçmişti.


Ferda Anıl Yarkın’ın ikinci albümü “Sonuna Kadar” 1995 yılında Şahin Özer Plak etiketiyle piyasaya çıktı. Albüme adını veren şarkının sözleri Mustafa Sandal ve Ferda Anıl Yarkın tarafından yazılmış, beste ve düzenleme ise Mustafa Sandal tarafından yapılmıştı. Albümden birden fazla “hit” şarkı çıksa da yıllar sonra bile Ferda Anıl Yarkın denince ilk akla gelen şarkı bu şarkı olacaktı.


Şarkıyı sonraki yıllarda Müslüm Gürses, Ebru Gündeş ve Sadece Sen adlı film için Şebnem Keskin seslendirdi. Hatta Ferda Anıl Yarkın da Volga Tamöz’ün “Tam 90’dan” adlı proje albümü için bir kez daha söyledi ama bu ilk versiyonun yeri başkaydı. “Sonuna Kadar” ‘90’larda yapılmış en güzel aşk şarkılarından biri olarak hafızalarımıza kazındı.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder