Günün Şarkısı 30 Ocak 2019


Güney Marlen – “Nasıl Düştüm Bu Derde?”


Güney Marlen’i Eski Bando’nun bir elemanı ve şarkı yazarı olarak tanıdık. Grup 2014’de ilk solo albümünü çıkardı ama öncesinde de sahne programlarıyla ile tanınıyordu. 2016’da Güney Marlen solo bir albüm yaptı, aynı yıl Eski Bando’nun ikinci albümü de piyasaya çıktı. 2017’de ise Eski Bando’nun dağıldığı haberini duyduk. Güney Marlen ise 2019’u yeni bir solo tekliyle karşıladı.


Garaj Müzik etiketiyle yayımlanan bu yeni şarkı, Marlen’in "Boş Lunapark" adını taşıyacak ikinci albümünün de habercisi. “Nasıl Düştüm Bu Derde?” adını taşıyan şarkının söz, müzik ve düzenlemesinde Güney Marlen’in imzası var.


Güney Marlen küçük hikâyeleri olan, yer yer esprili, kendine özel bir dille yazılmış şarkılarıyla zaten şarkı yazarlığı konusunda rüştünü ispat etmişti. Bu şarkı da bu genellemenin içine konulabilir. Bir derdi anlatıyor, içinde “cenaze” ve “ölüm” gibi ağır kelimeler geçiyor ama hüzünlü bir şarkı değil; hatta yine bir espri kokusu alıyorsunuz. Retro gitar tonları, oyuncaklı düzenleme, kolay eşlik edilebilir bir melodi ve gayet düzgün şarkı söyleyen bir şarkıcı ile şarkı tekrar tekrar kendini dinlettiriyor.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder