Günün Şarkısı 26 Ocak 2019


Ufuk Beydemir – “Sevda Gibi”


Ufuk Beydemir, ‘70’li yılların “rock” yıldızlarını anımsatan “kirli” sesi ve şarkı söyleme biçimi ve kendine has şarkılarıyla son dönemin parlayan genç isimlerinden biri oldu. Spor Akademisinde okurken bir yandan da müzikle ilgilenen Beydemir, 2016 yılında yayınlanan Sofar videosu ile dikkatleri üzerine çekmiş, kendi bestesi olan “Ay Tenli Kadın” adlı şarkı bu video sayesinde kısa sürede bir fenomene dönüşmüştü. Bu şarkı Mabel Matiz’in menajeri Engin Akıncı’nın Ufuk Beydemir’e bir mesaj göndermesine neden oldu ve olaylar gelişti. Beydemir ilk albümü “Sevda Gibi”yi Zoom Müzik etiketiyle 2018 Mart’ında yayımladı. Albümün üçüncü klibi ise geçtiğimiz günlerde servis edildi.


Albüm çıktığından bu yana aralıksız konserlere çıkan ve kendi kitlesini çok kısa sürede yaratan Ufuk Beydemir, kendi şarkıları kadar “cover” şarkılar seslendirdiği videolarla da ilgi görüyor. Albümde ise tamamen kendi bestelerine yer vermişti. Albümün isim şarkısı olan “Sevda Gibi” de onlardan biri. Eğitimli değil ama kendi kendini eğitmiş, alaylı bir müzisyen Ufuk Beydemir. “Sevda Gibi”nin düzenlemesinde de onun imzası var nitekim. 


İnternet üzerinden bir şarkıyla popülerlik kazananların karşılaştığı handikaplar oluyor. Bir taraftan aynı güçte bir başka şarkılarının olmaması gibi bir risk, bir taraftan da onları keşfettiğine inanan dinleyicinin, takipçinin popüler olmalarına gösterdiği olumsuz yaklaşım. Ufuk Beydemir bunları aşıp kendini kabul ettirebilenlerden biri olarak yolculuğunun uzun vadeli olacağını şimdiden kanıtlamış görünüyor.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder