Günün Şarkısı 25 Ocak 2018


Tuna Kiremitçi & Yıldız Tilbe – “Gelse de Ayrılık”


“Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” projesi ile 2016 ve 2017’yi gayet verimli geçirdi Tuna. Uzun zamana yayılan albüm süreci, her ay yeni bir şarkı ve her bir şarkıda bir başka kadın şarkıcı ile düet, minimalist klipler, akustik “sound” gibi formüller hepsi birden işe yaradı. Tabii her şeyden önce bir kısmı Kumdan Kaleler döneminden hatırlanan ya da yeniden keşfedilen, bir kısmı ise sahiden yeni olan Kiremitçi şarkılarının bu başarıdaki payından bahsetmek lazım. Çok net, temiz, dolambaçsız, basit, bir o kadar da samimi şarkılar yazıyor Tuna Kiremitçi. Dinleyicide de karşılığını kolay buluyor bu yüzden.


Tuna Kiremitçi 2018’de önce “İstanbul Köleleri” adlı solo teklisini yayımladı, sonrasında ise “Tuna Kiremitçi ve Arakadaşları” projesinin ikincisi için start verdi. Yine aynı yöntemle her ay bir düet şarkı yayımlanıyor ve şarkılar önce Garaj Stüdyo’nun YouTube kanalından servis ediliyor, diğer dijital platformlara ise bir ay gecikmeli olarak düşüyor. Geçtiğimiz günlerde dijital platformlarda yayımlanan son şarkı Tuna Kiremitçi ve Yıldız Tilbe düeti “Gelse de Ayrılık” oldu. Yeni projenin dördüncü şarkısı bu. Söz ve müziği Tuna Kiremitçi’ye ait şarkının düzenlemesi Hüseyin Çebişçi tarafından yapılmış.


Tilbe ve Kiremitçi’nin tam olarak ne olduğunu bulamadığım bir ortak paydaları, kesişme noktaları var. Tilbe’nin İspanyol, Kiremitçi’nin İtalyan gırtlağı, haliyle de Akdeniz paydası desem doğru teşhis olur mu bilmiyorum. Fakat o her ne ise, ikisinin birlikte söylediği ilk şarkı gibi bu şarkı da daha ilk dinleyişte dinleyenin kulağını dolduruyor. Akılda kalıcı bir melodi ve kolay dile düşecek sözler de cabası. Albüm çıktıktan sonra Yıldız, Tuna’nın konserlerine konuk olur mu, birlikte sahnede canlı da söyleyebilirler mi bilmiyorum ama bu şarkının seyirci tarafından hep bir ağızdan nasıl bir coşkuyla söylendiğini şimdiden duyar gibiyim.


Aslında Garaj Stüdyo’da projenin beşinci şarkısı da yayımlandı ve hatta albüm iTunes’da ön satışa bile çıktı ama ben tüketici çoğunluğunu teşkil eden platformlara yeni düşmesi münasebetiyle bu şarkıyı gündeme almayı tercih ettim. Gerisi bir yirmi-otuz yıl sonra bu şarkıların ve albümlerin çıkış tarihlerinin dökümünü yapmaya çalışırken tepe sersemi olacak arşivcilerin sorunu.  

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder