Günün Şarkısı 20 Ocak 2019


Cem Pilevneli – “Serseri (VALNTN Remix)”


Berklee Collage of Music performans bölümünden mezun olan Cem Pilevneli 10 yaşında davul çalarak müziğe başlamış. 2017 yılında kendi hesabına yayımladığı iki İngilizce tekliyle müzik piyasasına girmişti Pilevneli. 2018’de Taruk Savul’la birlikte kaydettiği “Kendimi Gecelere Veremem” Türkiye’de yükselişe geçen bir müzikal türün popüler örneklerinden biri olarak yılın özetine girecek şarkılardan biri oldu. Şarkının İngilizce versiyonu da Türkçe versiyonuyla eşzamanlı olarak Sony Müzik etiketiyle yayımlanmıştı.


2018 yaz aylarında ise “Serseri” adlı yeni bir şarkıyla dinleyici karşına çıktı Cem Pilevneli. Söz, müzik ve düzenlemesi kendisine ait bu şarkının VALNTN tarafından yapılmış “remix”i “club edit” ve “radio edit” olarak iki versiyonla yayımlandı geçtiğimiz günlerde.


“Serseri” ile Cem Pilevneli dünya üzerindeki güncel müziğin eğilimlerinden yola çıkarak bu topraklara doğru ilerliyor. Vokal tekniği, sesini kullanma biçimi ziyadesiyle yerel. Şarkı sözlerinde anlattıklarıda çok “bizden”. Bununla birlikte “sound” olarak türün yurt dışında yapılan örneklerinden hiç de geride değil.


Cem Pilevneli ismini bir kenara yazmakta fayda var. İleride sıklıkla duyacağımızı tahmin ediyorum.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder