Günün Şarkısı 15 Ocak 2019


Şenay Lambaoğlu – “Bir Gün Bir Adam”


Şenay Lambaoğlu’nun dördüncü albümü “Rüyalarıma Gir”, 2018’in Mayıs ayında Ada Müzik etiketiyle yayımlanmıştı. Albümün ilk klibi ise 2019’un ilk günlerinde karşımıza çıktı. Söz ve müziği Şenay Lambaoğlu’na ait “Bir Gün Bir Adam” adlı şarkının düzenlemesi Kaan Bıyıkoğlu imzası taşıyor.


Caz müziğinin kendi kemik kitlesi haricine de sesini duyurabilmek Türkiye’de çok kolay değil. Şenay Lambaoğlu başından bu yana pop-caz sularında hem emin hem de temkinli adımlar atıyor. Kendi formuna adapte ettiği “cover” şarkılar bir yana, kendi şarkılarını da yazabiliyor olması ona büyük bir avantaj ve özgürlük sağlıyor şüphesiz. Nitekim bu şarkıda da en çok bu özgürlüğün, rahatlığın izleri var. Ritmik, kolay eşlik edilen, hemen akılda kalan bir pop-caz şarkısı.


Şarkının klibi ise dünya üzerinde ikinci kez denenen bir teknikle çekilmiş. Klip boyunca tek bir kamera aynı hat üzerinde kısa bir mesafe kat etmiş ve o mesafe süresince kadrajından geçenleri görüntülemiş. Enteresan olan şu ki kamera bu mesafeyi gerçekte sadece 3,4 saniyede almış. Dünyada sayılı sayıda bulunan bu özel kameranın ağır çekimde filme aldığı görüntü normal devrinde oynatılınca 3 dakika 40 saniyelik bu klip ortaya çıkmış. 30 oyuncu ve 40 kişilik teknik ekiple Çetin Yılmaz tarafından çekilen klip sadece görsel zenginliği değil, zekice düşünülmüş alt metni ile de dikkat çekiyor.



Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder