Günün Şarkısı 12 Ocak 2019


Sertab Erener – “Belki de Dönerim”


Sertab Erener, çok klişe ama tam anlamıyla kariyerinin “olgunluk” dönemini yaşıyor. 2016’da yayımlanan “Kırık Kalpler Albümü” bu anlamda bir dönüm noktası oldu. Sertab kendini ve müziğini yeniledi, Emre Kula işbirliğiyle kendine ait yeni bir tarz yarattı. 2018’de sahnelenmeye başlanan Sertab’ın Müzikali ile sahne performansı konusunda ne derece çıtayı yükseğe çıkardığını göstermekle kalmadı, ‘90’lardan bu yana süregelen kariyerinin ne denli başarılar, iyi şarkılar, iyi işlerle dolu olduğunu da bir kez daha hatırlattı.


Sertab Erener kimliğinden bağımsız olarak grubun solisti olarak yer aldığı Oceans of Noise projesini bir kenara koyarsak, Sertab 2018’i “Bastırın Kızlar” gibi talihsiz bir şarkıyla kapatacak gibiydi ama neyse ki yıl bitmeden ikinci bir tekli daha yayımladı. Kala Müzik etiketiyle yayımlanan ve Aralık ayında piyasaya çıkan bu yeni tekli “Belki de Dönerim” adını taşıyor.


Sözleri Can Bonomo’ya, bestesi Sertab Erener ve Emre Kula’ya ait şarkının düzenlemesi de Emre Kula tarafından yapılmış. Teklide şarkının üç farklı versiyonu yer alıyor. Akustik versiyonun düzenlemesini yine Emre Kula yapmış, alternatif versiyonun düzenlemesi ise Ozan Yılmaz ve Hakan Polat’ın elinden çıkmış.


Her üç versiyon da kendini başka sebeplerle dinletiyor; üçünün de farklı müzikal tatları var ama zaten şarkı her şekilde iyi bir şarkı. Can Bonomo’nun şiirli sözleri ve şarkının melodi örgüsü, yürüyüşü nefis. Sertab’ın nüanslı yorumu da öyle. 


Yavuz Hakan Tok

1 yorum:

  1. Sanatı, sesi, mütevaziliği, içi gülen masum gözleri ile hayatta karşılıksız tek sevdiğim kadın. Hayranım ve takdir ediyorum. Dinlerken yaşadığımı hissediyorum.

    YanıtlaSil