Günün Şarkısı 11 Ocak 2019


Kardelen – “Kıran Kırana”


Henüz çok genç ama bir o kadarda yetenekli. Almanya’da doğduğu ve büyüdüğü için Türkçesi hafif aksanlı. Ama hem bunun için hem de daha iyi şarkı söyleyebilmek için çok çalışıyor. Süheyla Yengi’den şan dersi alırken çalıştıkları stüdyonun sahibinin, Sezen Aksu’nun bir şarkısıyla müzik piyasasına giriş yapacağını hiç aklına getirmemiş aslında. Ama sonrasında kader ağlarını örmüş.


Kardelen’in ilk teklisi “Şanıma İnanma” 2018’in Eylül ayında piyasaya çıkmıştı. Arayı hiç soğutmadan, 2018 bitmeden ikinci teklisiyle tekrar karşımıza çıktı. Kardelen DMC etiketiyle piyasaya çıkan ikinci teklisinde yine bir Sezen Aksu şarkısı, “Kıran Kırana”yı seslendiriyor.


Dur kalklı, dramatik yapıda bir şarkı “Kıran Kırana”. Ya da en azından orijinal versiyonu öyleydi. Zeki Bilir’in aranjesi ile ise güncel “sound”a gayet akıllıca oturtulmuş. Ortaya modern, genç ama hafif ve uçucu değil, derinliği olan bir şarkı çıkmış böylece.


Müzik piyasasına yeni girmeye çalışan genç isimler genellikle yolunu bulmakta zorlanırken Kardelen’in emin adımlarla ve doğru bir stratejiyle yürüdüğü çok açık. Bundan sonrasını da merakla bekleyeceğim.       

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder