Günün Şarkısı 10 Ocak 2019


Yonca Evcimik – “Kendine Gel”


Yonca Evcimik’in fırtınalar estirdiği zamanlardı. Henüz “PR” işleri şimdiki kadar kurumsallaşmamış ve dahi rayından çıkmamıştı. “PR”a gerek de yoktu zaten. Kasetiniz, şarkılarınız biraz beğenildi mi televizyonlar, radyolar şarkılarınızı çalmak, sizi konuk almak için sıraya giriyor, dergiler, gazeteler hafta sekiz gün dokuz haberinizi yapıyorlardı. Yonca Evcimik on numara bir şarkıcı değildi belki ama şahane bir şov kızıydı. Şarkıları, kostümleri ve danslarıyla ‘90’ların tam da başına bomba gibi düşmüştü. “Abone” kıyametler koparmış, herkes Yonca’nın ikinci albümünde ne yapacağını merakla bekler olmuştu.


“Kendine Gel” adı verilmiş ikinci Yonca Evcimik albümü 1992 yılının Aralık ayında Şahin Özer etiketiyle piyasaya sürüldü. O zamanlar CD baskıları kasetlerden sonra piyasaya verilirdi; nitekim bu albümün CD baskısı da 1993 tarihli olarak Şubat ayında satışa sunulacaktı.


Albüme adını veren “Kendine Gel” söz ve müziği Şehrazat tarafından yazılmış bir şarkıydı. ’70 ve ‘80’lerde şarkıcı olarak tanıdığımız, ilk kez 1990 yılında “Ajda ‘90” albümünde adını besteci olarak gördüğümüz Şehrazat, Türk popunun en fazla “hit” üreten bestecilerden biri olma yolunda hızla ilerlerken bu her bakımdan “hit” şarkısını Yonca kapmış, haliyle de on ikiden vurmuştu. Albümde bundan başka üç Şehrazat şarkısı ve bir de şarkı sözü vardı ama “Kendine Gel” çıkış şarkısı olarak çok kısa sürede sivrildi ve dillere düştü.


Aykut Gürel’in vurmalıları bütün haşmetiyle kullandığı, zamanına göre son derece modern düzenlemesiyle “Kendine Gel”, “Abone”nin çok daha üzerine çıkarmıştı Yonca’nın çizgisini. Şarkının dansı, Yonca ve dansçılarının kostümleri de kendini izlettiriyordu. Ayrıca klip görseli ile albüm kapak görselinin birebir eşleştiği kareler de görsel devamlılığın, o zamanlar adı daha yeni yeni konulan “imaj çalışmasının” şahane bir örneğiydi.


Yonca bu şarkıyı yakın zamanda İrem Derici ve Gökçe’yle birlikte yeniden seslendirdi ama hiç eski etkiyi yaratmadı. Bazı şeyler yerinde, zamanında güzelse demek.    

Yavuz Hakan Tok

1 yorum:

  1. Sorun yeni duzenlemenin basarisiz olmasi ve vokallerin uyumsuzluguyla alakali. Nakaratta birisi "kendine gel"i düz okuyor. Biri dalgalı okuyor. Aykut gurel sarkici olmayanlardan sarkici yapma cabalarina bir son vermeli ve duzgun pop sarkilari yapmali. Ercan orda duruyor Aykut burda. Izel de burda... ne duruyorlar anlamiyorum. Patlatsinlar yıksınlar ortaligi.

    YanıtlaSil