Günün Şarkısı 1 Ocak 2019


mor ve ötesi - "Bir Derdim Var (Canlı Senfonik)


mor ve ötesi 29 Ekim 2018’de Aya İrini’de bir senfonik bir konser vermişti. Turkcell Platinium İstanbul Night Flight konserleri kapsamında gerçekleştirilen bu konseri o gece orada olabilen sınırlı sayıda şanslı insan izledi ki zaten bilet fiyatları da el yakıyordu.

Neyse ki 2018 bitmek üzereyken mor ve ötesi’nin bu ilk senfonik konserinin kayıtlarını bir bir dinlemeye ve hatta izlemeye başlayacağımızı öğrendik. Nitekim ilk kayıt da yılın son haftası dijital platformlara düştü.


Bu sene 15’inci yaşına girecek, 2004 çıkışlı “Dünya Yalan Söylüyor” albümünden “Bir Derdim Var”ın senfonik kaydı Rakun Müzik etiketiyle yayımlandı.

Volkan Gürkan tarafından kaydedilen, Erim Arkman tarafından Babajim İstanbul Stüdyoları’nda miksi yapılan şarkının “mastering”i ise Grammy ödüllü ses mühendisi Evren Göknar tarafından Los Angeles’ta gerçekleştirilmiş.

Kayıtta mor ve ötesi şarkıyı şef Orçun Orçunsel yönetiminde sadece o gece için bir araya gelen 50 kişilik özel senfoni orkestrası ve Masis Aram Gözbek yönetimindeki Magma Korosu ile beraber seslendiriyor.


Bu artık klasik olmuş şarkıyı sahiden klasik bir formda dinlerken tüyleriniz diken diken oluyor. Şarkının videosunu izlerken ise şehrin hatta ülkenin en etkileyici konser mekânlarından biri olan Aya İrini’nin muazzam atmosferi sizi adeta içine çekiyor. Tam anlamıyla nefes kesici.

Kendi adıma kayıtların devamını sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder